Wie zijn Vincent & Lot?

Overwerkt en gefrustreerd stonden ze werkloos op straat. Vincent & Lot hadden, na zes maanden bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, hun baan als accountmanager opgezegd. Toen ik ze op een netwerkavond tegenkwam, vertelde Vincent dat hij nu sales directeur is bij een grote multinational, en Lot de CEO van een innovatief software bedrijf. Verbaasd heb ik ze de oren van het hoofd gevraagd. Hoe kon hun lot zo’n snelle wending nemen?

Heel relaxed en open, vertelden ze mij dat ze nu veel plezier hebben en dagelijks worden uitgedaagd; ‘ik heb geen baan meer maar een echte carrière’ zei Lot. ‘Wat is het verschil?’ vroeg ik, waarop Vincent zei; ‘Als je om vijf uur niet meer gemotiveerd bent dan heb je een baan, als je niet kan wachten om je project af te maken dan heb je een carrière’. Lot knikte instemmend en voegde er aan toe dat de meeste mensen helaas niet altijd kiezen voor een echte carrière stap.

Dat was het moment dat er bij mij een lampje ging branden. Teveel mensen nemen nog steeds genoegen met een zijwaartse stap. Het matchen van functievereisten en werkervaring is geen garantie voor succes. Een baan motiveert niet, een carrière stap wel. Mijn missie was duidelijk. Een werving en selectie bureau starten waar carrière centraal staat.